AANBOD

 Lipdub

 

De traditionele formule: we maken een nieuwe videoclip op een bestaand nummer naar jullie keuze (al dan niet gebaseerd op de originele clip). Jullie spelen de hoofdrol!

2,5 tot 3 uur (incl. pauze)

Basistarief tot 40 personen

(verplaatsingskosten niet inbegrepen)


 • € 1000 (excl. btw)
 • € 1210 (incl. btw)

 Overdub

 

We schrijven een nieuwe tekst op een bestaand nummer, deze wordt ter plekke ingezongen op een instrumentale versie. Daarna maken we een videoclip.

3 tot 3,5 uur (incl. pauze)

Basistarief tot 40 personen

(verplaatsingskosten niet inbegrepen)


 • € 1250 (excl. btw)
 • € 1512,5 (incl. btw)

Up the Dub

 

We maken samen een compleet nieuw en origineel nummer, schrijven een tekst, nemen  ter plekke op en voorzien de song vervolgens van een videoclip.

2 blokken van 2,5 tot 3 uur

Basistarief tot 40 personen

(verplaatsingskosten niet inbegrepen)


 • € 1600 (excl. btw)
 • € 1936 (incl. btw)

EXTRA OPTIES

 • opnames op 'green screen': een populaire techniek waarbij de achtergrond tijdens de opnames een groen scherm is dat achteraf bij de montage kan worden vervangen door eender welke achtergrond...
 • animaties met stilstaande beelden/foto's: iemand die helaas niet aanwezig kan zijn, maar toch in de clip moet verschijnen? Bezorg ons een foto's en wij zorgen voor een onverwachte verschijning...
 • tekst, tekeningen en/of logo animaties: bewegend titels, tekstballonnen, getekende elementen... Het kan allemaal!
 • overlay effecten: ontploffingen, vuurwerk, sneeuw in de zomer... you name it... 
 • andere ideeën?: laat het ons weten... er is heel veel mogelijk
 • audio-opnames herdoen: CLIPDUB heeft een opname-studio ter beschikking waar alles mogelijk is
 • professioneel afwerken van audio- opnames: misschien is het resultaat van een 'Up the Dub' idee dermate goed dat het een andere bestemming kan krijgen (een eigen single?). CLIPDUB is vertrouwd met studio-opnames en heeft de know-how voor het uitbrengen van een eigen nummer...
 • heb je nog een zotter idee?: laat het ons weten... we kunnen heel veel richtingen uit...

PRAKTISCH

Groepen tot max. 40 personen


Wij doen op basis van de gekozen formule én de nummerkeuze de nodige voorbereidingen in samenspraak met de aanvrager. Wij zorgen voor het nodige materiaal én een gebruiksklare muziek-track. Audio-opnames gaan per definitie binnenshuis door. We hebben enkel een stopcontact nodig. De activiteit wordt begeleid door Mike en Johan (bij uitzondering of in geval van overmacht wordt maximum één van hen vervangen).


Voor opnames binnenshuis is een goed verlicht lokaal noodzakelijk. De grootte is uiteraard afhankelijk van het aantal deelnemers. Bovendien mag er wel wat actie zijn, dus we moeten kunnen bewegen. Louter in functie van het beeldmateriaal, is het altijd leuker dat er verschillende ruimtes beschikbaar zijn en bij voorkeur de mogelijkheid om ook in openlucht opnames te maken.


We staan tijdens het ganse proces open voor suggesties en/of inbreng van de deelnemers die we in de mate van het mogelijke integreren (tijd, locatie, afgesproken budget, veiligheid, enz.). In de loop van de activiteit wordt een pauze van 15 minuten ingelast of ingevuld naar behoefte. Het verloop van een CLIPDUB-activiteit ziet er ongeveer als volgt uit:


 • Kennismakingsronde (ongeveer 20 minuten - voltallige groep): CLIPDUB stelt zichzelf en 'het plan' voor aan de hand van een paar eenvoudige ritme- en bewegingsoefeningen.  
 • Uitwerking script (ongeveer 30 à 60 minuten - in subgroepjes): omdat we graag iedereen aan bod laten komen, wordt verdeeld in 4 à 6 subgroepen die elke een passage van de bestaande tekst (of de te herschrijven stukken) toegewezen krijgen. Dit gaat doorgaans over de strofes. Er kan binnen deze groepjes meteen ook overlegd worden hoe zij hun passage in beeld willen brengen, dit in functie van close-ups en afwisseling in beelden. Er kan ook al een beetje worden gerepteerd... Uiteraard springen Mike en Johan bij waar nodig om de mensen op weg te helpen.
 • Audio-opnames (in subgroepjes of individueel): deze stap overlapt in praktijk de vorige: van zodra een groepje klaar is met hun stukje tekst, gaan we over tot het opnemen van zang, rap of gesproken tekst. De opnames worden ter plekke globaal gemixt in de muziek zodat de groep tijdens de video-opnames zichzelf hoort. Doorgaans worden in deze fase al een paar beelden gemaakt in functie van de uiteindelijke clip. Deze stap is niet van toepassing bij de formule 'lipdub.'
 • Het effectieve filmen (ongeveer 1,5 tot 2 uur - voltallige groep): we starten met een aantal shots met de voltallige groep om 'in de stemming' te komen. Hierbij laten we de track een paar keer volledig afspelen en kan iedereen spontaan (mits enkele richtlijnen) bewegen zoals het opkomt. Vervolgens worden de close-ups en subgroep-scènes gefilmd (onder applaus van de toekijkende groep). Optioneel worden beelden gemaakt in functie van achteraf te monteren special effects. De voltallige groep wordt bij de volgende stap uitgenodigd voor wat shots waarbij meer aandacht is voor groepschoreografie. Tot slot ronden we af met een een compleet te gek 'dansfeestje' waarbij iedereen naar eigen aanvoelen compleet uit de bol kan gaan.


Het is niet mogelijk om meteen na de activiteit het resultaat te laten zien: wij werken niet volgens het principe 'een volledige clip in één opname'. Al onze clips worden achteraf gemonteerd.  De eventueel opgenomen audio dient eveneens professioneel te worden afgemixt. Er kan desgewenst hooguit wat ruw beeldmateriaal worden getoond op de laptop. Dit is uiteraard geen referentie naar het eindresultaat.

Groepen vanaf 40 tot max. 250 personen


Voor het organiseren van een activiteit met dergelijke grotere groepen, is de praktische uitwerking sterk afhankelijk van de specifieke vraag. Zo is het onder andere nodig om extra begeleiding en mogelijks extra camera's te voorzien. De drie formules blijven evenwel mogelijk, maar het vraagt een ander soort aanpak. Uiteraard praten we hier bijgevolg over een hogere vraagprijs. Contacteer ons via info@clipdub.be zodat we uw vraag kunnen concretiseren en hierbij een gerichte offerte aanbieden.

Woord Omhoog (Mike Claeys) organiseert creatieve workshops en gerichte opleidingen.
Voor heel jong, iets minder jong en iets ouder.


Meer info: www.woordomhoog.com

Noloxbox (Johan Engels) is een creatief productiehuis voor audio, video, webdesign en grafisch ontwerp.


Meer info: www.noloxbox.be

Privacydisclaimer


Wij verwerken contactgegevens van (potentële) klanten enkel in de eigen boekhouding, klanten- of prospectenbeheer. Deze gegevens worden onder geen enkele omstandigheid doorgegeven naar andere partijen, tenzij op uitdrukkelijke vraag van de klant gekaderd binnen de opdracht.

Het geprensenteerde beeld- en grafisch materiaal op deze site is rechtstreeks gelinkt aan publieke internetlinks van de klanten zelf. We delen dus enkel wat deklanten zelf publiek hebben gemaakt. Mocht hier echter vanuit de klant een bezwaar tegen zijn, volstaat het om ons hiervan op de hoogte te brengen. Wij verwijderen de footage binnen de 48 uur. 
Met andere vragen of klachten over gegevensverwerking kan je terecht bij de
Gegevensbeschermingsautoriteit.

Copyright Clipdub © 2020 - Alle rechten voorbehouden